Při požáru stavebních buněk v Praze uhořel člověk

Praha - V Praze 8 v ulici Pod Plynojemem vypukl dnes ráno rozsáhlý požár stavebních buněk, které obývali bezdomovci, zřejmě neoprávněně. Hasiči dostali oheň po hodině pod kontrolu. Šestatřicetiletý muž, který byl vážně popálen, později ve vinohradské nemocnici zemřel. Kriminalisté začnou požár pravděpodobně vyšetřovat jako trestný čin obecného ohrožení.

Požár byl nahlášen před 07:00, o hodinu později ho měli hasiči pod kontrolou a před polednem byl uhašený. Až ohořelé místo vychladne, hasiči trosky zpevní, aby v neděli neohrožovaly lidi, kteří budou i s pomocí policejních psů prostor ohledávat. Do té doby bude místo hlídat 20 policistů z pořádkové jednotky.

Původní informace hovořily o tom, že jde o ubytovnu, buňky ale podle policejní mluvčí Jany Rösslerové a mluvčí hasičů Pavlíny Adamcové měly teprve jako ubytovna začít sloužit. Bezdomovci, kteří v nich byli, tam prý bydleli neoprávněně.

Na místo asi jako první dorazila policejní hlídka z Libně, která viděla, jak z objektu vybíhá hořící muž. Policisté ho uhasili a záchranáři odvezli do nemocnice. Z buněk vyběhlo zhruba 20 lidí, další zranění hlášeni nejsou. Zraněný muž měl těžké popáleniny na celém těle a od počátku byl ve velmi vážném stavu.

Reportáž Anny Rackové (zdroj: ČT24)
Požár stavebních buněk
Zdroj: Michal Kamaryt/ČTK