Dálnici D1 blokoval převrácený kamion, škoda je 2,5 milionu

Nehoda soupravy převážející osobní auta zastavila ráno na 80. kilometru dálnice D1 provoz ve směru na Prahu. Kamion se i s návěsem převrátil na bok a dálnice byla čtyři hodiny neprůjezdná . Provoz se podařilo opět obnovit krátce po 11:00.

Nehoda se stala krátce před 07:00. Řidiči osobních aut museli opustit dálnici na exitu 90 Humpolec nebo 82 Koberovice a pak se vrátit na exitu 66 Loket. Nákladní vozidla ale uvízla na dálnici.

Záchranáři na místě nezasahovali, podle ředitelky krajské záchranné služby Vladislavy Filové nehoda skončila bez zranění. Dechová zkouška u řidiče byla negativní.

Podle policie řídil soupravu třiadvacetiletý muž z Litvy. „Řidič se plně nevěnoval řízení a při předjíždění jiné nákladní soupravy najel na travnatý pás u středových svodidel. Poté dostal smyk a zachytil o kamion, který předjížděl," uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Na D1 se převrátil kamion s návěsem
Zdroj: Luboš Pavlíček/ČTK

Vůz pak narazil do středových svodidel a návěs s převáženými osobními auty se převrátil na dálniční těleso. Škoda dosáhla 2,5 milionu korun.