Pražský dopravní podnik je bez dopravního ředitele - Blažek rezignoval

Praha - V pražském dopravním podniku pokračují personální změny. Na post dopravního ředitele dnes rezignoval Petr Blažek. Odcházející ředitel Martin Dvořák Blažkův odchod vysvětloval plánovanými úsporami v MHD. Podle jiných informací byl ale na Blažka vyvíjen tlak právě ze strany Dvořáka, který chtěl na místo dosadit „svého člověka“ – to Dvořák odmítá. Blažka ve funkci nahradí dosavadní vedoucí dispečinku Jaroslav Stůj, který by měl být po odchodu Dvořáka pověřen řízením dopravního podniku.

„Je to kvůli tomu, že největší priorita, která bude, je úspora v provozu. Bude velký tlak na výkony, gró úspor bude v dopravním úseku,“ uvedl k odchodu Blažka Dvořák. Blažek zatím stejně jako Dvořák zůstane v představenstvu, jejich setrvání v tomto orgánu firmy se podle Dvořáka bude řešit až příští týden.   

Martin Dvořák už ve čtvrtek oznámil, že funkci ředitele Dopravního podniku hlavního města Prahy opustí v pondělí. Odchod zdůvodnil únavou z téměř pětiletého působení ve vrcholné pozici. O jeho odchodu se ale spekulovalo od minulého týdne, kdy se na pražské radnici rozpadla koalice ODS s ČSSD a na nové vládě se domluvila ODS a TOP 09.