Kuba: Reakce Doktora je pro mě smutným příběhem

Praha – Nový ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba považuje slova poslance Michala Doktora o „doteku medúzy“ za útok i na premiéra Nečase. Navíc prý poškozují celou ODS, řekl to dnes ráno ve Studiu 6. O reakci se chce poradit právě s předsedou vlády. Nový šéf resortu si navíc myslí, že Doktora k jeho výrokům a odchodu ze strany vedlo to, že se ministrem nestal on. Nový ministr průmyslu a obchodu je v Nečasově kabinetu od středy.

Bývalý ministr Kocourek musel vládu opustit kvůli kauze s šestnácti miliony na účtu své matky. Jmenování šéfa jihočeských občanských demokratů Martina Kuby do funkce ministra se neobešlo bez rozruchu. Občanské demokraty kvůli němu opustil ekonomický expert strany Michal Doktor.

„Lidsky mě jednání pana Doktora velmi překvapilo. O své reakci na jeho slova se chci poradit s předsedou vlády. Připadá mi, že ten útok byl stejně veden především na jeho osobu,“ vyjádřil se Kuba. Dle jeho slov si Doktor na místo ministra myslel, a tak pak pocítil zhrzenost. Premiér podle něj nikdy nevyslovil jména svých kandidátů na post ministra průmyslu a obchodu, o tom prý spekulovala pouze média.

Rozhovor s Martinem Kubou (zdroj: ČT24)

„Já to vnímám jako výzvu, aby se podobné reakce v politice odstranily. Jediný recept na to je práce a výkon, který za tím politikem bude vidět. S Petrem Nečasem jsme se dříve příliš nepotkávali, ani spolu příliš nespolupracovali. Myslím si ale, že za poslední rok pochopil, že jsem schopný v politice jít s kůží na trh. A také, že mediální obraz, který byl okolo mé osoby vytvořen, byl jen mediální bublinou,“ dodal nový ministr.