Louis Vuitton do Znojma nedorazil

Jihlava – Jihlavští celníci zadrželi téměř tři tisíce kusů zboží označeného ochrannými známkami v hodnotě převyšující 13 milionů korun. Našli ho ve voze směřujícím z Jihlavy do Znojma. Posádka tvořená mužem a ženou s vietnamskou státní příslušností prohlásila, že jim náklad nepatří, pouze ho převážejí. Případ převzali pracovníci Celního ředitelství Brno. Cizincům hrozí až dva roky vězení.

Hlídka celníků kontrolovala vozidla na silnici I/38 nedaleko Jihlavy v noci z pondělka na úterý. „Zpozorovala vůz VW Sharan, který takzvaně 'seděl' na silnici. Řidič vozidla hlídku zaregistroval a okamžitě zvýšil rychlost. Celníci začali vůz sledovat a za pomoci další hlídky ho zastavili,“ uvedla mluvčí celního ředitelství Lada Temňáková.

Ve vozidle celníci našli 2 931 kusů kabelek, peněženek, opasků a šátků luxusních značek Louis Vuitton, Burberry a Hugo Boss. Kvůli podezření, že by se mohlo jednat o padělky, bylo zboží zajištěno. Oběma cizincům podezřelým ze spáchání trestného činu porušení práv k ochranné známce hrozí trest propadnutí zboží, zákaz činnosti, peněžitý trest a případně i trest odnětí svobody až na dva roky.