Silnice v ČR jsou sjízdné, D1 po nehodě průjezdná částečně

Praha - Silnice a dálnice na území České republiky jsou dnes podle Ředitelství silnic a dálnic sjízdné bez omezení. Dálnice D1 je však podle sdělení Národního dopravního informačního centra na 86,5 km ve směru na Prahu po dopravní nehodě nákladního a osobního automobilu průjezdná pouze částečně jedním jízdním pruhem. Na vozovce je vysypaný náklad, který částečně zasahuje i do směru na Brno. Na odstranění se pracuje. Vytvořila se kolona, která se rozjíždí, řidiči mohou využít ke sjezdu z dálnice doporučený výjezd na exitech 1119 Velký Beranov a 104 Větrný Jeníkov.

Bližší informace na www.rsd.cz v sekci dopravní informace nebo na portálu veřejné správy.

Se zvýšenou opatrností je také nezbytné projíždět D1 v úseku 0-45 km a D5 v úseku 80-131 km a rovněž rychlostní silnice na okrese Frýdek - Místek, R10 mezi 66,5-73 km, R35 v úseku 11-44 km a R56 v úseku 39-52 km.

Sjízdné se zvýšenou opatrností jsou vozovky I. třídy na Chrudimsku a Hlinecku a v okresech Bruntál, Česká Lípa, Cheb, Frýdek - Místek, Jeseník, Karviná, Liberec, Semily, Sokolov a dále na Poličsku, na Šumavě (Plzeňský kraj), Žamberecku, Železných Horách - Třemošnicku a Železnorudsku.

Ujetá vrstva sněhu krytá posypem leží na vozovkách I. tříd na Šumavě (v Plzeňském kraji) a na Železnorudsku.

Zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem leží na silnicích II. a III. tříd na Hlinecku a v okresech Havlíčkův Brod, Jindřichův Hradec a Vyškov. Ujetá vrstva sněhu krytá posypem je na vozovkách II. a III. tříd v okresech Bruntál, Jeseník, Nový Jičín, Opava a Pelhřimov.

Sjízdné se zvýšenou jsou vozovky II. a III. tříd na Chrudimsku, Hlinecku, Lanškrounsku a v okresech Bruntál, Cheb, Frýdek - Místek, Havlíčkův Brod, Jeseník, Jindřichův Hradec, Karviná, Liberec, Nový Jičín, Opava, Pelhřimov, Sokolov, Šumperk, Vyškov, Znojmo a dále na Orlicko - Ústecku, Poličsku, Žamberecku a Železných Horách - Třemošnicku.

Teplota se pohybuje od minus 11 stupňů Celsia do 0 stupňů Celsia. Sněhové přeháňky jsou hlášeny v okresech Česká Lípa, Liberec, Semily a na R10 v úseku 66,5-73 km a na R35 v úseku 11-44 km.

Se souvislou mlhou musejí řidiči počítat při jízdě na Poličsku.