Na Novojičínsku komplikovaly dopravu tři nehody

Nový Jičín -Tři dopravní nehody od dnešního rána komplikovaly dopravu na silnici I/48 na Novojičínsku. Havarovaná cisterna blokovala do 17:00 hlavní tah mezi Ostravou a Olomoucí. Nehody se nezávisle na sobě staly na úseku dlouhém 300 metrů. Jeden člověk byl zraněn těžce, další tři lehce. Při odklízení následků jedné z havárií se zranil další člověk, řekl mluvčí novojičínské policie.

Nejvážnější nehoda se stala kolem 07:00. Osmačtyřicetiletý řidič cisterny z Nového Jičína, převážející vápno, nezvládl u Libhoště vůz a najel na středová svodidla. Prorazil je a vjel do protisměru, kde se srazil s dodávkou. Při nehodě se nákladní vůz navíc položil na bok. „Jednadvacetiletý řidič dodávky je zraněn těžce. U šoféra cisterny jsme při dechové zkoušce zjistili alkohol,“ doplnil mluvčí.

Další dvě nehody se podle policie staly krátce před havárií cisterny. „Jsou méně závažné a máme z nich nahlášeny tři lehčí zranění,“ řekl mluvčí.

Vážná zranění utrpěl i třiapadesátiletý muž, který na místo přijel pomáhat při odčerpání nákladu cisterny. „Uklouzl na utrženém lanu ze středových svodidel a spadl. Zranil si hlavu,“ řekl mluvčí. Muže vrtulník přepravil do ostravské fakultní nemocnice.

Cisterna blokovala téměř celý den silnici ve směru z Ostravy na Hranice na Moravě. Několik hodin trvalo odčerpání nákladu. Další hodiny se čekalo na techniku, která cisternu postavila na kola a odtáhla ze silnice.