Nový pořad ČT Detektor odkrývá záhady a tajemství

Praha – Česká televize mění od nového roku své vysílací schéma a nabízí jednak už zaběhlé pořady v novém hávu, jednak přichází s novými tématy tak, aby každý divák našel na televizní obrazovce to, co ho zajímá. Nově bude záhadology a ty, kteří mají rádi tajemno, úterní večery lákat ke sledování ČT pořad Detektor.

Myšlenka na vytvoření pořadu, který by řešil otázky ze světa vědy, umění a společenského života, zahalené rouškou tajemství, vznikla už před několika lety. Nápad se ale začal realizovat až nyní, pod taktovkou producenta Petra Vachlera a scenáristy Jana Stehlíka, kteří ve spolupráci s těmi, kteří se záhadami dlouhodobě zabývají, získali více než dvě stě námětů.

Záhad je kolem nás více, než si dokážeme představit," nebojí se Petr Vachler, že by tvůrcům pořadu mohla dojít inspirace. První díl se bude snažit poodhalit, zda a jaké jsou spojitosti mezi pokusy Nikoly Tesly a takzvaným tunguzským meteoritem. Našim cílem je nabízet ke každému tématu i zajímavé  souvislosti, nejen informace, které si diváci mohou přečíst v knize nebo na internetu, slibují autoři pořadu s podtitulem Druhá stana pravdy.

Detektor mohou diváci sledovat každé úterý na prvním programu České televize od 22:15.