Při nehodě na Lounsku zahynulo osm zaměstnanců jedné firmy

Panenský Týnec (Lounsko) - Při tragické nehodě tří vozů na silnici I/7 z Prahy do Chomutova u Panenského Týnce ve středu večer zahynulo osm pracovníků postoloprtské zámečnické a vodoinstalační firmy Ziki. Jednačtyřicetiletý řidič vozidla Škoda Fabia Combi z Chomutova podle policie předjížděl ve směru od Prahy kamion a při návratu do svého pruhu se v protisměru bočně střetl s protijedoucím mikrobusem Ford Tranzit. Ten se následkem nehody stal neovladatelným a čelně narazil do kamionu Renault. Nikdo z dodávky nepřežil, řidič škodovky utrpěl lehké zranění. Příčinu a míru zavinění nehody kriminalisté nadále vyšetřují, informovala mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová.

Oběťmi nehody jsou muži ve věku od 23 do 64 let. „Z této tragédie se do smrti nevzpamatujeme. Chlapi jeli na noční směnu. Ta hrůza se nedá slovy popsat. Měli rodiny a malé děti, žena jednoho z nich je dokonce těhotná,“ řekl majitel firmy Ziki. 

U řidiče škodovky a šoféra kamionu provedli policisté dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem, uvedla Střelcová. Celková škoda byla odhadnuta na 650.000 korun. Několik hodin trvalo, než hasiči dostali oběti z havarované dodávky. Opět průjezdná byla silnice až kolem druhé hodiny ranní. Po dobu uzavírky policie odkláněla dopravu po okresních silnicích. Přesnou příčinu nehody vyšetřovatelé nadále zkoumají. 

Silnice I/7 je v Ústeckém kraji vedena ve dvoupruhu, ve Středočeském kraji už částečně ve čtyřpruhu jako rychlostní komunikace R 7. Ředitelství silnic a dálnic plánuje rozšíření silnice o další dva jízdní pruhy na severu Čech do konce roku 2010, ve středních Čechách pak o čtyři roky později. Řidiče silnice svádí k rychlé jízdě a riskantnímu předjíždění, což má právě ve vysokých rychlostech často tragické následky.