Propuštěný vězeň se výbušninou dobýval do poštovního trezoru

Starý Bydžov - V noci na dnešek se muž, který si donedávna odpykával trest za vraždu, pokusil ukrást peníze z pošty ve Starém Bydžově. Kolem půlnoci se vloupal do budovy úřadu a chtěl se za pomoci výbušniny dostat do trezoru. Policisté bývalého vězně ale při činu nachytali a po přestřelce ho zatkli. Pětašedesátiletý muž se tak zřejmě již brzy do vězení vrátí, policie ho obviní z pokusu o vraždu, vloupání a nedovoleného ozbrojování.

Asi hodinu po půlnoci se podmínečně propuštěný vězeň pokusil ukrást peníze z pošty ve Starém Bydžově. Podařilo se mu výbušninou otevřít trezor, peníze ale ukrást nestihl. Svědek, který detonaci slyšel, totiž zavolal policii.

Jakmile zásahová jednotka dorazila na místo, strhla se přestřelka. Muž po policistech pálil z pistole, ti ho nejprve varovali výstřelem do vzduchu. Muž se pak zabarikádoval na půdě pošty. Tady ho ale našel policejní pes. Policie muže zadržela, nyní ho vyslýchá.

Ještě donedávna si přitom lupič odpykával 23letý trest za vraždu, z vězení byl ale podmínečně propuštěn. Jako nebezpečný recidivista se již brzy za mříže zřejmě vrátí. Hrozí mu obvinění z vloupání, pokusu o vraždu a nedovoleného ozbrojování.