Železniční dopravu na Trutnovsku zkomplikuje další výluka

Trutnov - Dopravu na železniční trati z Trutnova do Jaroměře zkomplikuje od čtvrtka do 12. dubna další výluka. Kvůli opravě tunelu, mostu a kolejiště mezi Trutnovem a Malými Svatoňovice tam vlaky v době od 7:20 do 15:40 nahradí autobusy. Úsek bude projíždět pouze rychlík z Prahy do Trutnova. Již nyní běží celodenní výluka na trati z Trutnova až do Starkoče, informovaly České dráhy.

Náhradní autobusy budou z Trutnova oproti vlakovému jízdnímu řádu odjíždět o šest minut dříve. Naopak do Trutnova přijedou asi o šest minut později. Autobusy nebudou zajíždět k zastávkám Trutnov-Poříčí, Bohuslavice nad Úpou a Suchovršice, ale zastaví tam na zastávkách pravidelných autobusových linek. V odpoledních a večerních hodinách, kdy výluka nebude, pojedou vlaky bez omezení.

Nynější výluky na Trutnovsku jsou jednou z největších komplikací na železnici v hradeckém kraji v letošním roce. Další velkou výluku v trvání dvou týdnů připravují České dráhy na frekventované trati z Hradce Králové do Smiřic a Jaroměře. Výluka tam bude na přelomu dubna a května.