Kvůli rekonstrukci mostu řidiče v Teplicích čekají komplikace

Teplice - Řidiči v Teplicích se během léta musí připravit na velké dopravní komplikace. Primátor Teplic Jaroslav Kubera oznámil, že se v Teplicích budou stavět tři nové kruhové křižovatky. Mluvčí společnosti Stavby silnic a železnic (SSŽ) Andrea Kerlická dnes informovala o tom, že 21. dubna začne v teplické čtvrti Trnovany oprava železničního mostu, který vede nad silnici I/13 spojující Děčín s Teplicemi. Komunikace tedy bude až do 30. listopadu neprůjezdná.

Řidiči budou muset počítat s tím, že cesta Teplicemi se v letních měsících značně zkomplikuje a prodlouží. Kubera dnes řekl, že je připraveno několik objízdných tras, aby se doprava z hlavní komunikace co nejvíce rozptýlila. Například nákladní automobily budou muset využít objížďky až po dálnici D8.
   
Železniční most v Trnovanech nevyhovuje současným technickým parametrům. Díky rekonstrukci se podle mluvčí sníží hluk v této lokalitě a navíc se zlepší podmínky pro řidiče. „V současné době je podjezd pod mostem velmi nízký a řidiči mají k dispozici pouze dva pruhy. Po opravách přibude jeden jízdní pruh, takže automobily jedoucí ve směru z Teplic do Ústí nad Labem nebudou zdržovat kolony aut, která čekají na odbočení,“ uvedl v tiskové zprávě obchodní ředitel SSŽ Zdeněk Synáček.