Českobudějovickou výstavu Hobby provází dopravní kolaps

České Budějovice - V Českých Budějovicích právě probíhá jedna z největších a nejnavštěvovanějších jarních výstav Hobby a díky tisícům návštěvníků, kteří přijíždějí auty, tam kolabuje doprava. Nejhorší situaci  tu očekávají o víkendu. Policisté doporučují nechat auta na odstavných parkovištích na kraji města.

Dopravu v centru města musí v těchto dnech řídit policie. „Na kritických místech máme posílené hlídky jak z obvodního oddělení, tak i z dopravní služby,“ vysvětluje policejní tiskový mluvčí Jaroslav Beran.

Zaparkovat v okolí výstaviště je téměř nemožné. Řidiči, kteří sem míří ze všech koutů republiky, hledají místo jen velmi těžko. Všechna placená parkoviště ve městech jsou neustále zaplněná.

Druhým problémem, kterým se policisté musí zabývat, jsou kapsáři a krádeže. Doporučují návštěvníkům, aby nenechávali kabelky a batohy bez dozoru.

Výstava je letos v pořadí už sedmnáctá a rok od roku je o ní větší zájem. Za pět dní trvání ji navštíví až sto tisíc lidí. Největší nápor tu očekávají o víkendu.