Bouřky s krupobitím a silným větrem budou Čechy trápit do čtvrtka

Praha - Bouřky doprovázené místy krupobitím a poryvy silného větru se budou na území Čech objevovat nejméně do středeční noci. Český hydrometeorologický ústav dnes prodloužil výstrahu před nebezpečnými jevy doprovázejícími bouře z vedra do čtvrtečních 03:00. Výstraha platí ode dneška pro Karlovarský, Plzeňský a Jihočeský kraj. Od úterý pro Vysočinu, Prahu, Středočeský, Pardubický, Královéhradecký, Liberecký a Ústecký kraj.

Meteorologové upozorňují, že lokálně může napršet až 50 litrů vody na metr čtvereční. Průtrže děště tak mohou zvednout hladiny potoků, zatopit sklepy nebo podemlít tratě, jak se to stalo v neděli večer u Zbraslavi.

Od sobotního večera, kdy přišly první letní bouřky, hasiči zasahovali na stovkách míst. Nejvíce výjezdů bylo v Jihočeském kraji a na Mladoboleslavsku ve středních Čechách.

Prahou se prudká bouře prohnala v neděli kolem 18:00. Voda způsobila problémy ve Zlíchovském tunelu, ve Vodičkově ulici, v ulici Na Můstku a Ve Smečkách. Mezi Vranným nad Vltavou a Zbraslaví podemlela voda železniční trať, České dráhy tam na dvě a půl hodiny musely přerušit provoz.