U železniční stanice Praha - Vysočany byl přerušen provoz

Praha - V blízkosti železniční stanice Praha - Vysočany na trati z Vysočan do Horních Počernic byl před půlnocí z pondělí na dnešek přerušen provoz. Okolo 23:30 se tam ze soupravy soukromého dopravce sesunuly na trať sestavené kolejnice, které ji poškodily.

Při nehodě, kterou způsobila zřejmě technická závada, nebyl nikdo zraněn. Škoda se odhaduje na 230 000 korun, uvedl Petr Šťáhlavský z Českých drah.

Po nehodě byl přerušen provoz z Vysočan do Satalic na trati Praha - Neratovice - Turnov, který se podařilo dnes v 6:00 obnovit. Jezdí také
vlaky z Vysočan do Horních Počernic na trati Praha - Lysá nad Labem -
Nymburk, které až do 9:25 nahrazovala autobusová doprava. Rychlíky ve směru z Prahy do Hradce Králové, které byly odkloněny přes Poříčany, budou od 13:00 jezdit opět po stálé trase přes Vysočany a Lysou nad Labem, řekl Radek Joklík z Českých drah. První rychlík, který nebude odkloněn, je R 959 s odjezdem ve 13:11 ze stanice Praha hlavní nádraží.

Rychlíky z Hradce Králové do Prahy však zatím musí jezdit odklonem přes Poříčany mimo zastávku v Lysé nad Labem.

Podobný problém měli cestující z Nymburka a Hradce Králové minulý týden - v pátek vykolejil nedaleko Čelákovic u Prahy vlak City Elefant. Provoz se podařilo obnovit až v sobotu.