Táborská křižovatka Černé mosty je po uzavírce opět v provozu

Tábor - Na nejrušnější táborskou křižovatku Černé mosty, která byla kvůli stavbě IV. železničního koridoru od 26. května zcela uzavřena, mohou řidiči už dnes. Uzavírku provázely dlouhé kolony. Frekventovaná křižovatka se původně měla otevřít až v neděli, uvedla starostka Tábora Hana Randová.

„Původní termín dokončení byl 28. června, pak se zkrátil na 22. června. Ale stavební firma zvládla práce rychleji, takže se křižovatka mohla otevřít už dnes v 16:00,“ vysvětlila Randová. Křižovatka leží v Budějovické ulici, která je kromě obchvatu jedinou spojnicí centra města s největším táborským sídlištěm.

Důležitou trasu tentokrát uzavřela oprava povrchů chodníků a silnice, které poškodila stavba IV. železničního koridoru. Černé mosty ale nejsou jedinou dopravní komplikací na Táborsku. V osm kilometrů vzdálené Plané nad Lužnicí brzdí provoz částečná uzavírka u budovaného kruhového objezdu. První den, kdy se jeden jízdní pruh uzavřel, stála kolona vozidel až v Táboře. Uzavírka tam potrvá do 26. června.