Uzavírky budou v Pardubickém kraji komplikovat dopravu

Pardubice - Během letních měsíců musí řidiči v Pardubickém kraji počítat s řadou dopravních omezení. Na hlavních tazích na Pardubicko a Chrudim budou částečné a úplné uzavírky. Sdělila to dnes mluvčí Pardubického kraje Kateřina Nohavová.

Od 1. července do 31. října čeká motoristy objížďka v Sezemicích na silnici I/36. Silničáři kvůli opravě kanalizace zcela uzavřou průtah městem - Havlíčkovu ulici. Objízdná trasa pro autobusovou dopravu povede přes Choteč a Časy, kamiony a automobily budou jezdit z Pardubic přes Černou za Bory, Dašice a Dolní Roveň.

Doprava se omezí také na silnici I/37 v Nasavrkách na Chrudimsku. V části Nová Ves bude kvůli opravě silnice mezi 30. červnem a 11. červencem uzavřeno 200 metrů, provoz bude řízený kyvadlově světelnou signalizací.

Ode dneška je také omezen provoz na hlavním silničním tahu z Chvojence do Holic na Pardubicku. Částečná uzavírka silnice I/35 platí v nočních hodinách, kdy se staví most přes Drahošovský potok. Omezení potrvá do 23. června a pak od 5. do 11. července. Přibližně 150 metrů stavebníci uzavřou od 24. června do 4. července a dopravu povedou na souběžné provizorní komunikaci.