Muži obvinění z loupeží v pražských bankách se přiznali

Praha - Tři muži, které v úterý pražská policie obvinila v souvislosti s loupežemi v pražských bankách a hernách, se ke svým skutkům přiznali. Údajně se dopustili celkem 30 přepadení v hlavním městě a jeho okolí a způsobili celkovou škodu zhruba devět milionů korun. Skupina si podle Jiřího Zábrodského z pražské policejní správy počínala velmi brutálně. Obsluhu přepadených objektů spoutávala a zamykala ji do technických prostor. Policisté předpokládají, že se v souvislosti s případem okruh pachatelů ještě rozšíří.

Policie začala zaznamenávat od března letošního roku téměř obden série loupežných přepadení bank, heren a barů. Podle podobného scénáře provedení dospěla k závěru, že se jedná o stejnou skupinu pachatelů. K jejich dopadení vznikl speciální tým s pracovním názvem Duo.

Údajní pachatelé jsou ve věku od 40 do 54 let a mají za sebou pestrou kriminální minulost. Hrozí jim tresty od dvou do 15 let vězení. Čtvrtý muž z gangu, který se podílel na třech přepadeních bank, se letos v lednu zastřelil v pražském obchodním centru Palladium, když utíkal před policejní hlídkou.