Zácpy se o víkendu čekají na dálnicích v Rakousku a Bavorsku

Vídeň - Kvůli začínajícím prázdninám v pěti německých spolkových zemích se během víkendu očekávají dlouhé kolony na dálnicích v Rakousku a jižním Německu. Rakouské autokluby předpovídají zvýšený provoz směrem na jih ke Středozemnímu a Jaderskému moři. Řidiči, včetně těch českých, se proto budou muset na těchto silnicích obrnit značnou trpělivostí, upozornily autokluby ARBÖ a ÖAMTC.

Dopravní komplikace postihnou především dálnice v Bavorsku, Rakousku a silniční tahy směrem na Slovinsko. Se zácpami by měli řidiči počítat hlavně u severního vjezdu do Tauernského tunelu na dálnici A10 kolem Salcburku, kde se podle ARBÖ může v sobotu vytvořit až třicetikilometrová kolona. Čekat se bude zřejmě i před Katschberským tunelem na A10.

Také cesta Brennerským průsmykem po dálnici z rakouského Tyrolska do severní Itálie se může o několik hodin protáhnout. Kolony pravděpodobně způsobí hlavně silniční práce před mýtnou bránou u Schönbergu. S časovou rezervou by měli řidiči počítat i na severu Itálie u mýtné brány Sterzing/Vipiteno a v okolí Bolzana.

V sousedním Bavorsku platí varování pro dálnici A8 mezi Mnichovem a Salcburkem a dálnici A93 mezi Kufsteinem a Kiefersfeldem.

Minulá sobota 12. července byla v tomto roce v alpské oblasti dopravně nejvypjatější. Před Tauernským tunelem zácpa dosáhla letošní rekordní délky 32 kilometrů. Na průjezd se tam čekalo až čtyři hodiny.