Za špatně léčenou ruku své dcery chce matka po nemocnici tři miliony

Frýdek-Místek - Třímilionové odškodné za trvalé následky při údajně špatném léčení zlomeniny požaduje Blanka Peprníková pro svou sedmiletou dceru. Ta si před čtyřmi lety po pádu z kola zlomila ruku, špatný postup při zasádrování ale způsobil, že ztratila cit v prstech, neboť došlo k přerušení nervů. Nemocnice Třinec-Sosna ale pochybení odmítá a tvrdí, že její lékaři a zaměstnanci nepochybili.

„S levou rukou nemůže téměř nic dělat. Nemůže se věnovat tanci, gymnastice. Nemůže plavat, jezdit na kole, to vše před tím bez problémů dělala,“ uvedla dnes matka dívky u soudu. „Je to náročné psychicky i finančně,“ uvedla o léčbě, která stále trvá. Dodala, že po sundání sádry byla ruka její dcery nepohyblivá a nepomohla ani pozdější operace v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou.

Nemocnice ale odmítá, že by lékaři pochybili, nechtěla proto také přistoupit na dohodu o mimosoudním vyrovnání, a o případu tak rozhodne soudní proces. „Je to nejlepší cesta, jak se dopátrat pravdy. Kdybychom měli na věc jednoznačný náhled, že jsme pochybili, šli bychom na mimosoudní dohodu. Protože ho nemáme, chceme, aby za pomoci znalců rozhodl nezávislý soud,“ uvedl ředitel třinecké nemocnice Zdeněk Jiříček.