Novým šéfem pražské policie se stal Martin Červíček

Praha - Pražskou policii povede dosavadní šéf dopravní policie Martin Červíček. Ve funkci nahradí Petra Želáska, který na návrh policejního prezidenta Oldřicha Martinů na konci září z funkce odstoupil. Prezidium jméno nového šéfa pražských policistů tajilo. Červíček v pondělí potvrdil, že je jedním z kandidátů, ale zároveň uvedl, že se stále považuje za ředitele dopravní policie a rozhodnutí policejního prezidenta nezná. Dalším kandidátem byl údajně šéf cizinecké policie Vladislav Husák.

Červíčka by měl u dopravní policie nahradit šéf jihomoravské dopravní policie Leoš Tržil, ředitel severomoravské dopravní policie Jiří Zlý nebo Josef Daniška z policejního prezidia.

Želáska odvolání zklamalo

Želásko má od 1. října působit v kanceláři policejního prezidenta, podle dřívějšího vyjádření mluvčího policejního prezidia Davida Kubaláka má být pověřen plněním úkolů v souvislosti s českým předsednictvím EU. Želáskův odchod z funkce prý souvisí s tím, že už dříve oznámil, že příští rok plánuje odejít do důchodu. Jenže podle Martinů má pražská policie před sebou dlouhodobé úkoly.

Želáska odvolání zklamalo a podle dřívějšího vyjádření zvažuje možnost odejít od policie úplně. Podle pražské policejní mluvčí Evy Brožové je v současnosti na dovolené a dnešní tiskové konference se nezúčastnil.

Odvolání Želáska již dříve podpořil ministr vnitra Ivan Langer, který mu vytýkal hlavně špatné řešení personální situace pražské policie, když 1. září v Praze chybělo více než 1000 policistů.

Ředitel pražské policie skončí na konci září ve své funkci.
Zdroj: ČT24