V Plzni se srazil trolejbus s kamionem, pět lidí se zranilo

Plzeň - V Plzni na Domažlické třídě se dnes krátce před polednem srazil trolejbus s nákladním vozem. Při srážce bylo podle posledních informací zraněno pět lidí, dva z nich byli převezeni do plzeňské nemocnice. Sinice byla uzavřena do čtvrté hodiny odpoledne.

Podle mluvčí krajské záchranné služby Lenky Ptáčkové odvezli záchranáři na chirurgické oddělení plzeňské nemocnice dva zraněné muže. „Mají lehčí zranění. Jednalo se o asi 50letého řidiče a 60letého cestujícího,“ uvedla Ptáčková. Nehoda se stala před železničním přejezdem na Domažlice.

Hasiči na místě odpojili trolejbus od trolejí a čekají na dodávku většího množství sorbentu. Kamion má totiž proraženou nádrž s naftou, uvedla mluvčí hasičů Alena Marešová. Podle neoficiálních informací řidič vyjížděl ze zastávky a vzápětí se dostal až do protisměru, kde došlo ke kolizi s kamionem, jak uvedl zpravodaj ČT Karel Vovesný.

„U žádného z řidičů nebyl zjištěn alkohol. Hmotná škoda je předběžně vyčíslena na 400 000 korun,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Altmannová.