České dráhy nabízejí vlakové spoje při uzavírce Vyšehradského tunelu

Praha - České dráhy nabízejí Pražanům v oblasti Braníka a Modřan vlakové spojení během tramvajové výluky Výtoň - Podolská vodárna, informoval Petr Pošta z tiskového oddělení ČD. Výluka pražského dopravního podniku mezi Výtoní a Podolskou vodárnou začala kvůli opravě Vyšehradského tunelu v pondělí a skončí v neděli 30. listopadu.

Železniční linka S8 Dobříš / Čerčany - Vrané nad Vltavou - Praha-Braník - Praha-Vršovice je alternativou k náhradním autobusům X-17 ze zastávky Podolská vodárna do stanice Pražského povstání. Ve stanici Praha-Vršovice lze pokračovat navazujícími vlaky až na hlavní nádraží, případně přestoupit na tramvaj.

Cestující mohou v době platnosti jízdenek pražské integrované dopravy (PID) pro jednotlivou jízdu libovolně cestovat všemi dopravními prostředky PID včetně vlaků ČD.

„Z důvodu zahlcení okolních komunikací objíždějícími automobily může docházet ke zpožďování náhradních autobusů, které odvážejí cestující na Smíchov nebo k metru C,“ uvedl tiskový mluvčí ROPID Filip Drápal. Dodal, že stejně tak může být v ranních hodinách mimo provoz náhradní lodní linka X-21 okolo Vyšehradského tunelu kvůli husté mlze.

Úsekem denně projíždí kolem 20 000 automobilů a desetitisíce cestujících v MHD. Dopravní podnik proto zavedl náhradní autobusovou a lodní dopravu. Pro chodce zůstává tunel otevřen.