Pravicoví extremisté prý v Brně řešili problémy s Romy

Brno - Členové Národní strany (NS) dnes podle svých slov v Brně řešili údajné problémy s romskými obyvateli. Bližší podrobnosti k akci zatím na přání lidí, kteří stranu požádali o pomoc, poskytnout nechtěli. Policie o akci členů Národní strany zatím nemá bližší informace. Extremisté z NS oznámili na dnešek pochod brněnskými ulicemi, které obývají převážně Romové. Neuvedli ale místo a čas. Policie proto od rána připravuje bezpečnostní opatření a v případě potřeby hodlá zakročit. Akci ohlásili extremisté na internetu, příznivci NS chtějí prý upozornit na zvýšenou kriminalitu v této oblasti.

„Brněnská spanilá jízda je poměrně specifická, jejím cílem je posouzení stavu věci před nasazením hlídek Národní gardy v lokalitě,“ uvádí se na internetových stránkách Národní strany s tím, že v místě se minulý pátek konalo setkání strany s obyvateli, kteří si prý zásah vyžádali.  

Brněnský Bronx je lokalita, v níž značnou část obyvatel tvoří Romové. V této oblasti byly podle policie skutečně v minulosti zaznamenány případy narušování veřejného pořádku, bezpečnost se ale zlepšuje.

O žádných zásadních potížích Romů s ostatními občany není informována ani Společnost Romů na Moravě, pro kterou je připravovaná akce extremistů z Národní strany překvapením.