V Uherském Brodě vjelo auto pod vlak

Uherský Brod – Rychlík z Luhačovic do Prahy se zhruba v půl jedné střetl na přejezdě v Uherském Brodě s osobním autem. Tři ženy jedoucí v automobilu byly zraněny, dvě z nich těžce. Cestující ve vlaku vyvázli bez zranění. Železniční provoz na trati 341 byl poté přerušen. Policie podezírá ze zavinění nehody řidičku auta.

Rychlík 704 Galán narazil do osobního auta na železničním přejezdu se světly bez závor v části Uherského Brodu Havřice krátce poté, co ve 12:27 odjel z nádraží v Uherském Brodě. Nehodu na křížení jednokolejné trati se silnicí vyšetřuje Drážní inspekce a policie, zhruba do 16 hodin byl na trati zastaven provoz.

Podle mluvčího Drážní inspekce Zdeňka Neusara činí škoda na lokomotivě zhruba 50 tisíc korun. „Kuriózní je, že na přejezdu byly v těchto dnech instalovány zatím ještě nefunkční závory, které byly při střetu poškozeny,“ doplnil mluvčí.

Dnes jde již o druhou vážnou nehodu na železnici. Na přejezdu se světly mezi Kolínem a Hlízovem na Kutnohorsku se totiž dnes ráno srazil rychlík s nákladním autem. Nehodu nepřežil řidič vozu. Provoz na trati byl přerušen. Při srážce byli zraněni strojvedoucí a průvodčí, nikomu ze stovky cestujících se nic nestalo.