Litvínovský místostarosta Pavel Stehlík odstoupil z funkce

Litvínov (Mostecko) - Litvínovský místostarosta Pavel Stehlík (ODS) odstoupil z funkce, abdikoval i na funkci v sedmičlenné radě města. Své rozhodnutí oznámil vedení města ve středu, starosta jeho rezignaci přijal. Podrobnější vyjádření poskytne až po návratu ze služební cesty. Důvody odchodu podle starosty Milana Šťovíčka (ODS) neuvedl.

„Nového radního navrhne do funkce strana, kterou byl bývalý místostarosta nominován, tedy ODS,“ uvedl Šťovíček. Radní podle něj zatím neřešili, zda bude funkce druhého místostarosty zachována. Prvním zástupcem starosty je Martin Klika (ČSSD).

Stehlík, který byl v té době už radním, nahradil ve funkci místostarosty v polovině února svého stranického kolegu Vladimíra Vopelku. Stalo se tak po rozpadu koalice na litvínovské radnici a vnitřních rozporech v místní organizaci ODS. Kromě Vopelky, kterého v radě nahradila stranická kolegyně Martina Opatrná, zastupitelé tehdy odvolali i radního ze Strany pro otevřenou společnost (SOS) Dušana Beláka. Na jeho místo zvolili nezávislého zastupitele a litvínovského hokejistu Jiřího Šlégra, jenž před podzimními volbami podporoval ČSSD.

Důvodem vypovězení koaliční dohody byl přechod zastupitele za ČSSD a zastupitelky za SOS k nezávislým. Ti pak navrhli zastupitelům zvolit nové složení orgánů města. V třiadvacetičlenném zastupitelstvu má ODS sedm křesel, nezávislí a KSČM pět, ČSSD tři, SOS dvě a Strana zelených jedno.