V Ostravě se změní autobusové i trolejbusové linky

Ostrava – Během změny jízdních řádů dálkové dopravy 14. prosince dojde také k úpravám v systému ostravské městské hromadné dopravy. Se změnami musí počítat cestující využívající několik autobusových linek, zrušena bude trolejbusová linka číslo 107.

Od poloviny prosince se lidé již nesvezou autobusovou linkou 61. V souvislosti s jejím zrušením bude změněna trasa linky 36. Ta pokryje i zastávky, kam zatím jezdí končící 61. Změněna a podstatně zkrácena bude i autobusová linka 48, která bude končit už na zastávce Sokola Tůmy. Pozměněna bude například také okružní linka 99, která už nebude vyjíždět mimo střed města.

V trolejbusové dopravě ubude linka 107, kterou by měla nahradit posílená linka 108. Na ní budou jezdit dodatečné spoje mezi zastávkami Sokola Tůmy a Náměstí Jurije Gagarina.

Nejmenší změny čekají cestující využívající tramvajovou dopravu. Posílena bude ve všední dny tramvajová linka číslo 17, a to ve směru z Dubiny Interspar na Vřesinskou, kde bude v ranní špičce zkrácen interval mezi jednotlivými spoji. V opačném směru bude v této době posílena několika vloženými vlaky.