Problémy se sjízdností hrozí na Šumavě a v Beskydech

České Budějovice – V Jihočeském kraji, zejména na Šumavě a v dalších výše položených místech, je na některých silnicích ujetý nebo rozbředlý sníh. Silničáři varují, že především na Prachaticku mohou vozovky namrzat. Řidičům proto doporučují jezdit po jižních Čechách opatrně. Přes noc nasněžilo v horských oblastech Zlínského kraje. Podle silničářů je na tamních silnicích nutná zimní výbava. V nejvyšších polohách Vsetínska leží na silnicích I. a II. třídy rozbředlá sněhová kaše do tří centimetrů. Sníh komplikuje dopravu i ve Starém Hrozenkově na Uherskohradišťsku. Mluvčí uherskohradišťské policie Jitka Zámečníková řekla, že se dopoledne začaly u hraničního přechodu na Slovensko tvořit kolony, zejména kamionů.

Ujetá vrstva sněhu leží na silnicích na Českokrumlovsku a Prachaticku v místech, kde se vozovky udržují pouze inertním posypem. Opatrně by měli řidiči jet kvůli vrstvě sněhu také na silnicích II. a III. třídy na Jindřichohradecku. Komunikace, které jsou udržované chemicky, jsou většinou holé a mokré.

Teploty se dnes pohybují kolem nuly a je zataženo beze srážek. Viditelnost na většině území Jihočeského kraje je dobrá, jen na Písecku se objevují mlhy.