Policisté zadrželi kabinkového pedofila, který řádil v Arkádách

Praha - Pražští policisté už chytili muže, který údajně v pondělí zneužil devítiletou holčičku v novém obchodním centru Arkády na pražském Pankráci. Jde o 35letého Slováka. Podle policie muž už před dvěma týdny obtěžoval také dvanáctiletou dívku. Pokud se prokáže jeho vina, hrozí mu až osm let vězení. Policisté chytli Slováka na základě oznámení, které obdrželi na tísňovou linku. Dopadli ho v Praze 8 v ulici Na Kyndlovce. "Dá se říci, že zadržení tohoto muže proběhlo doslova na poslední chvíli," uvedl mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan. Slovák se podle něj totiž chystal opustit Česko, protože se viděl v televizním zpravodajství.

Muž se už k jednomu zneužití doznal, další tři případy kriminalisté v současné době dokumentují, sdělil mluvčí s tím, že další dvě desítky těchto skutků budou policisté ještě prověřovat. Slovák byl zřejmě už v minulosti odsouzen za majetkovou činnost v zemích EU.

Slovák měl pro zneužití holčiček vymyšlen plán. V obchodních domech je oslovoval s tím, že má doma stejně starou dceru, které chce koupit vánoční dárek. Dívku pak požádal, zda by si nevyzkoušela šaty. Odešel s ní do zkušební kabinky, kde ji měl osahávat. Muže zachytila bezpečnostní kamera.

9letá dívka je údajně ve špatném psychickém stavu a bude potřebovat pomoc psychiatra.