Pražský policista chtěl za úplatek oddálit stíhání. Nyní je stíhán on sám

Praha - Státní zastupitelství řeší další případ korupce v řadách policie. Pražský kriminalista, věnující se potírání hospodářských deliktů, čelí obvinění za to, že si měl vyšetřovanému člověku říct o dva úplatky v celkové výši 140.000 korun. Pokud by je obdržel, chtěl zbrzdit stíhání ve prospěch vyšetřovaného. Policistovi nyní hrozí čtyř a ž osmiletý pobyt za mřížemi.

„Policista je obviněn z trestného činu zneužívání veřejného činitele, vydírání a přijímání úplatku,“ informovala mluvčí Inspekce Policie ČR Martina Lídlová. Pražští policisté proto svého kolegu k dnešnímu dni zprostili výkonu služby. Jejich vedení si také vyžádalo detaily případu a nevylučuje, že by obviněný mohl u Policie skončit definitivně.

Kdyby bylo obvinění pravdivé a soud policistu potrestal, nebude zdaleka prvním mužem zákona, který se podílel na korupci. Loni soudy řešily hned několik podobných případů. Čtveřice brněnských policistů si například přivydělávala nelegálním obstaráváním řidičských průkazů - iniciátor byl později odsouzen k odnětí svobody na dva a půl roku.

Reportáž Veroniky Ludvíkové (zdroj: ČT24)