David Rath dál pobírá dva platy, část peněz chce rozdat

Praha - David Rath zůstává jediným poslancem ve sněmovně, který zároveň vykonává funkci hejtmana. Středočechům ale slibuje, že část platu věnuje na nákup věcí pro lidi v nouzi. Hejtman připravil formulář, který mohou sociálně potřební vyplnit na internetu a zažádat o pomoc. Před prázdninami a na podzim pak proběhne vyhodnocení. Rath ale nechce lidem dávat peníze, raději nakoupí věcné dary nebo přispěje na některé aktivity.

Za práci v čele kraje pobírá hejtman po zdanění asi 60 tisíc korun a část těchto pěnez chce rozdat lidem, ovšem jen za určitých podmínek. Kromě toho, že by měl žadatel trvale bydlet na území Středočeského kraje, musí také doložit, že je buď osobou odkázanou na pomoc druhých a nebo osobou sociálně slabší. Jedině tak má nárok na dar od Davida Ratha.

Hejtman totiž nebude rozdávat peníze, lidem chce raději nakoupit věcné dary - přispěje například na invalidní vozík nebo třeba na počítač pro nadané dítě z chudé rodiny. „Stejně tak to mohou být třeba i nějaké studijní pobyty, třeba krátkodobé studijní pobyty v zahraničí pro děti ze sociálně slabších skupin,“ vysvětluje David Rath.

Žádost, kterou David Rath zveřejnil na webových stránkách www.zhavydrath.cz, mohou Středočeši posílat svému hejtmanovi ode dneška až do konce dubna. Vyhodnocení proběhne nejpozději do konce června. A po prázdninách mohou lidé žádat znovu - do podzimního kola.

Stránky Davida Ratha
Zdroj: ČT24