Ministerstvo ruší další soukromou školu v Praze

Praha - Soukromá vysoká škola cestovního ruchu a teritoriálních studií v Praze bude do příštího akademického roku definitivně zrušena. Uvedl to Ondřej Gabriel z ministerstva školství. Rozkladová komise doporučila ministrovi Ondřeji Liškovi zamítnout odvolání školy, k tomuto kroku by mělo dojít ještě dnes.

Ministerstvo odebralo škole oprávnění už v únoru, a to kvůli nedostatečnému personálnímu zajištění a malé publikační činnosti. Vadily i nepřehledné podmínky pro získání titulu a celkově nízká úroveň. Škola teď musí studentům zajistit pokračování studia na jiné škole. Problém ale může být s vracením školného. Vysoká škola z pražských Holešovic otevřela první ročník teprve v loňském školním roce. Celkově ji studuje asi 100 posluchačů, každý platí za semestr 24 tisíc.  

V podobné situaci se loni ocitlo přes 70 studentů Pražského polytechnického institutu. Této soukromé univerzitě byl odebrán státní souhlas kvůli tomu, že vyučující s vědeckou hodností a odpovídající publikační činností nebyli kmenovými vyučujícími, ale jen externisty. Studentům nabídlo přestup na svou školu ČVUT a několik soukromých univerzit s podobným zaměřením.