České Budějovice končí s opravou Dukelské ulice

České Budějovice - České Budějovice dokončily opravu Dukelské ulice, jedné z nejvyužívanějších ulic v centru. Město nechalo vyměnit vodovodní a kanalizační potrubí, povrch silnice i chodníků a upravit parkovací místa. Práce v posledním, asi 300 metrů dlouhém úseku, skončí až ve čtvrtek. Magistrát za opravu celé ulice zaplatil přes 28 milionů korun, informovala mluvčí Jitka Welzlová.

Nejnáročnější ve třetí etapě byla výměna starého kanalizačního sběrače. Jeho kapacita už totiž nestačila. Obnova pak byla nutná i kvůli odkanalizování části Havlíčkovy kolonie.

Rekonstrukce se dotkla i cestujících městskou hromadnou dopravou. Kvůli stavbě musely autobusy na lince 12 jezdit náhradní trasou. Provoz by se na obnovenou zastávku MHD měl vrátit v pátek.

Městu do celkové opravy přes kilometr dlouhé ulice zbývá ještě rekonstruovat krátký úsek od křižovatky s ulicí Kaplířova k ulici K. Buriana. Podle náměstka primátora Františka Jelena by tato etapa měla stát asi osm milionů korun. Magistrát je ale zatím v rozpočtu nemá.