Rekonstrukce železničního přejezdu uzavře tah z Budějovic na Písek

Libějovice (Strakonicko) - Oprava železničního přejezdu u Libějovic na Strakonicku zkomplikuje koncem týdne cestu z Českých Budějovic na Písek. Silnice I/20 bude pro veškerou dopravu obousměrně zcela uzavřena od pátku 8. května od 8:30 do neděle 10. května do 20:00. Osobní automobily, nákladní vozy i linkové autobusy budou muset místo objíždět po vyznačených trasách, informoval o tom Arnošt Máče z jihočeského krajského úřadu.

Veškerá doprava z Českých Budějovic povede z křižovatky Nová Hospoda přes Dívčice, Dříteň, Temelín, Číčenice k Vodňanům, kde se trasa napojí zpět na hlavní tah. Ve směru od Vodňan musejí řidiči projet Sviněticemi, Bavorovem, dál na Netolice a odtud ke křižovatce na Nové Hospodě. Objížďka pro linkové autobusy od Českých Budějovic povede přes Malovice, Nestanice a Černěves, kde se vrátí na silnici I/20, stejná trasa v opačném směru platí pro autobusy od Vodňan. Práce na rekonstrukci budou pokračovat až do soboty 16. května do 17:00. Do té doby potrvá částečná uzavírka.

Rekonstrukce přejezdu omezí i provoz na železnici. „Od pátku do neděle je na trati mezi Dívčicemi a Netolicemi plánována výluka,“ řekl Pavel Kosmata z českobudějovického centra osobní dopravy Českých drah. Lidé tak budou muset jezdit náhradními autobusy.