Výluka u Bad Schandau zkomplikuje víkendové cestování vlakem

Bad Schandau (Sasko) – Cestování po hlavní trati v česko-německém příhraničí zkomplikuje o víkendu výluka. Dotkne se zhruba poloviny příměstských osobních vlaků (kategorie S) na lince z Míšně do Schöny, v nichž platí i české síťové jízdenky SONE+DB. Výluka proběhne v sobotu a neděli 9. a 10. května, většina vyloučených spojů bude odřeknuta bez náhrady, několikrát za den ale pojedou i náhradní autobusy. Vlaky Eurocity, které omezeným úsekem projíždějí na cestě mezi Prahou a Drážďany, by výlukou neměly být dotčeny. Německé dráhy vydaly pro trať výlukový jízdní řád.

Na lince Meissen Triebischtal – Schöna a zpět jezdí zastávkové osobní vlaky každou půlhodinu. Ve směru do Schöny budou odřeknuty ty spoje, které přijíždějí do Kurort Rathen 35 minut po celé hodině. V opačném směru nepojedou mezi sedmou ráno a osmou večer vyloučeným úsekem vlaky, které přijíždějí do Bad Schandau deset minut po celé, ve zbytku dne vlaky, které přijíždějí 39 minut po celé. Krátký úsek z Bad Schandau do Schöny bude obsloužen náhradními soupravami podle obvyklého jízdního řádu.

Ráno do šesti hodin a večer od tři čtvrtě na devět budou jezdit mezi Rathenem a Bad Schandau náhradní autobusy.

V neděli budou kromě vlaků, které nepojedou po celý víkend, odřeknuty také vložené posilové spoje 7122, 7123, 7124 a 7125, a to v úseku mezi Schönou a Drážďany. Tyto vlaky jedou dopoledne z Drážďan a odpoledne zpět.