Do Dobříše pojede parní vlak

Praha – Tradiční parní vlak z Prahy do Dobříše odjede v sobotu dopoledne v 9:46 z pražského branického nádraží. Souprava historických vozů vedená lokomotivou 434.2186 zvanou Čtyřkolák vyrobenou v roce 1917 dorazí do Dobříše krátce před půl jednou. V rámci tradiční akce Vlakem na Dobříš s Vlakem na Dobříš si budou moci cestující poslechnout vystoupení skupiny Vlakem na Dobříš a ve středočeském městě se zúčastnit májových slavností. Z nádraží do centra města bude jezdit autobus, ve městě samotném získají cestující s jízdenkou do parního vlaku 50procentní slevu ze vstupného do dobříšského zámku.

Na cestu zpět do Prahy se vlak vedený parní lokomotivou vydá v 15:37 a do Braníka dospěje krátce před půl šestou. Během dne nebude ovšem parní Čtyřkolák zahálet. Mezi druhou a třetí hodinou totiž vykoná krátkou jízdu z Dobříše do Malé Hraštice a zpět.

Zpáteční jízdenka z Prahy do Dobříše a zpět se prodává v pokladně branického nádraží za 240 korun, jednosměrný lístek vyjde na 200 korun. Místenku nabízejí České dráhy za dvacetikorunu. Děti do 15 let a důchodci mají na jízdenku poloviční slevu.