Škoda zvýšila výrobu modelu Fabia na 1 200 vozů denně

Mladá Boleslav - Škoda Auto reaguje na zvýšenou poptávku po malých vozech a zvýšila výrobní kapacitu modelu Škoda Fabia z 1 000 na 1 200 vozů denně. Velký zájem o malé vozy vyvolalo zavedení takzvaného šrotovného v některých zemích Evropské unie, informoval o tom mluvčí firmy Jaroslav Černý.

„Toto je nutný krok k uspokojení zvýšené poptávky. I přes tento rekordní objem se bude ještě možno setkávat s delšími dodacími lhůtami,“ uvedl člen představenstva za oblast prodej a marketing Fred Kappler. Firma podle něj navíc zlepšuje logistiku, aby vozy dodala co nejdříve.

Největší nárůst prodeje zaznamenala automobilka v Německu. Za první čtyři měsíce zde prodala 29 280 vozů Škoda Fabia. Proti loňsku, kdy jich bylo během ledna až dubna prodáno v Německu 15 430, je to téměř dvojnásobek. Kromě modelu Škoda Fabia je v Německu podle mluvčího velký zájem i o auta Octavia Tour.

Škoda Auto na počátku roku předpokládala, že bude v prvním pololetí kvůli celosvětové hospodářské krizi vyrábět jen čtyři dny v týdnu, tak v posledních týdnech se dokonce spekulovalo o mimořádných sobotních směnách. Krizi mají firmě pomoci překonat také dvě letošní novinky - terénní Yeti, jehož výroba nedávno začala, se má na silnice dostat na začátku prázdnin, na konci roku je pak ohlášen Superb kombi.