Hasiči z Plzeňského kraje v těchto dnech řešili vážné nehody kamionů

Plzeň - Hasiči v Plzeňském kraji měli v úterý i dnes napilno. Důvodem byly vážné havárie nákladních aut, jejichž odklízení si vyžádalo několik hodin. V prvním případě zůstal v úterý pod viaduktem v obci Špičák na Železnorudsku zaklíněn kamion, který převážel dřevěné latě. Nehoda znemožňovala provoz na místní silnici i železnici. V noci hasiči vyprošťovali vozidlo, které havarovalo u obce Podhájí na Domažlicku. Na silnici vyteklo asi 300 litrů nafty.

K nehodě kamionu, který zůstal zaklíněný pod viaduktem, vyjížděli v úterý v 17:39 dobrovolní hasiči z Železné Rudy, profesionální jednotka z Klatov a také hasiči Českých drah. Při projíždění viaduktem totiž došlo ke spadnutí části nákladu z návěsu, jehož konstrukce se kvůli tomu poškodila.

Silnice I. třídy č. 27 byla kvůli nehodě zcela uzavřená a zastaven byl provoz také na železniční trati, protože existovalo podezření, že při nehodě došlo k narušení železničního viaduktu. Hasiči strhli plachtu i konstrukci návěsu a kamion zpod mostu vyprostili. Po osmé hodině večerní mohl být plně obnoven provoz na silnici i železniční trati.

Hasiči likvidovali množství vyteklé nafty