V Ústeckém kraji budou v červenci výluky na dráze

Ústí nad Labem - Cestující se v Ústeckém kraji musí v červenci kvůli stavebním pracím v kolejištích připravit na omezení dopravy na několika železničních tratích. České dráhy nahradí desítky spojů náhradní autobusovou dopravou, informoval o tom Petr Hinterholzinger z krajského centra osobní přepravy Českých drah.

Již od úterka bude až do čtvrtka 16. července nepřetržitě uzavřena trať mezi stanicemi Mikulášovice dolní nádraží a Panský na Děčínsku. České dráhy nahradí v úseku autobusovou dopravou každý pracovní den 18 spojů, v sobotu a v neděli pak každý den deset spojů.

Na trati mezi Ústím nad Labem a Chomutovem uzavře Správa železniční dopravní cesty od 9. července do 12. července vždy od 7:00 do 16:00 jednu kolej mezi stanicemi Oldřichov u Duchcova a Bílina. Vlaky Českých drah proto budou jezdit v obou směrech jen po jedné koleji. „Z tohoto důvodu může dojít ke zpoždění osobních vlaků jedoucích směrem do Mostu. Týká se to v uvedeném směru každý den devíti osobních vlaků,“ řekl Hinterholzinger. ČD proto žádají zákazníky, kteří pokračují z Mostu přípojnými vlaky směrem na Louny, Rakovník a Plzeň, aby pro zajištění přestupu v Mostě použili raději předchozího spoje.

Každý den bude nahrazeno autobusy také 20 spojů mezi stanicemi Kadaň - Prunéřov - Kadaň předměstí na Chomutovsku. Trať tam bude uzavřena od 13. července do 15. července vždy od 7:10 do 17:10.

Od 21. července do 23. července bude pro železniční dopravu neprůjezdná trať mezi stanicemi Louny - Louny předměstí - Postoloprty. Také v tomto úseku budou cestující vozit v době stavebních prací místo vlaků autobusy.