Na Tachovsku blokovala nehoda dálnici D5

Mlýnec (Tachovsko) - Kvůli dopravní nehodě dvou automobilů na 129. kilometru byla dnes od rána uzavřena dálnice D5 ve směru na Prahu. Plně obnovit provoz se podařilo až ve 13:00. Nehoda se stala nedaleko Mlýnce na Tachovsku, pravděpodobnou příčinou byl smyk na mokré vozovce. Záchranáři do nemocnic odvezli dva zraněné, jednoho z nich transportoval vrtulník, informovali o tom hasiči, policisté a Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Podle původních informací hasičů bourala dvě osobní auta, policisté později upřesnili, že se jednalo o osobní automobil a avii. Doprava musela být odkloněna na výjezd na 136. kilometru u Mlýnce, řidiči pak dále směřovali na Přimdu a Bor u Tachova a poté zpět na dálnici.

„Jeden z vozů zůstal na dálnici, druhý byl mimo. Auta skončila na střeše,“ uvedla za krajské hasiče Blanka Nechvátalová. Podle operačního důstojníka dálniční policie v Ostrově u Stříbra se nehoda stala asi 14 kilometrů od hranice s Německem.

„Příčina nehody se šetří,“ uvedla Květa Vlčková z tachovské policie. V úvahu přichází smyk na mokré vozovce, na Tachovsku totiž ráno pršelo.