Prahu čeká další velká uzavírka - ve Kbelské ulici

Praha – Dopravní komplikace v Praze zřejmě neskončí až do konce prázdnin. Po kolapsu na začátku července při opravě nájezdu z Jižní spojky na magistrálu a problémech v Holešovicích kvůli opravě Veletržní ulice čekají v záloze další omezení: Koncem července se začne opravovat výpadovka na Teplice – Kbelská ulice, kde jsou vyjeté koleje od kamionů. Aby doprava na městském okruhu úplně nezkolabovala, město radši odložilo chystanou rekonstrukci magistrály. Úředníci investorům na všech stavbách nařídili maximální krácení termínů. Všechny opravy by měly skončit ke 20. srpnu – ve Veletržní, ve Kbelské a také na Dvořákově nábřeží.

Praha má do konce roku naplánováno celkem sedm velkých staveb s dopadem na dopravu. Největší komplikace ale může způsobit omezení ve Kbelské. Město proto upustilo od plánované rekonstrukce magistrály 5. května v úseku od nájezdu z Jižní spojky až k čerpací stanici Agip.

„Úsek na ulici Kbelské je nepříjemný v tom, že šířkově nedovoluje zachování dopravy ve dvou pruzích v každém směru. Znamenalo by to zúžení dopravy do jednoho pruhu,“ shrnul ředitel Technické správy komunikací Luděk Dostál, co čeká pražské řidiče.

Reportáž Luďka Jíry (zdroj: ČT24)

Vedle velkých uzavírek a omezení probíhají i další, lokálnější práce – například výstavba protipovodňových stěn ve Zbraslavi.

Ani po prázdninách nebude v Praze klid. Na podzim by se měla po mnohaletých dohadech s ekology a vlastníky pozemků začít rozšiřovat Štěrboholská radiála za Lanovým mostem – místo nazývané tobogán, kde se silnice zužuje. Výstavbu nové souběžné větve Štěrboholské radiály bude financovat z velké části stát a hotova by měla být nejdříve za dva roky.