Parkování u zlínské nemocnice má vyřešit nový parkovací dům

Zlín – Kdo se bojí zaparkovat před zlínskou nemocnicí Tomáše Bati, musí ještě zhruba rok vydržet zdravý. Potom by již mělo být možné odstavit auto v novém parkovacím domě s místy pro 221 vozidel. Krajská rada rozhodla o vypsání výběrového řízení na nový parkovací dům, do kterého chce investovat téměř 60 milionů korun. Stavba by měla začít na konci tohoto roku, řekla Helena Mráčková z krajského tiskového odboru.

„Jsem velmi rád, že se nám podařilo v letošním roce připravit tento projekt pro realizaci, protože tím bude vyřešen dlouholetý problém s naprosto nevyhovujícím parkováním v prostoru před nemocnicí,“ řekl statutární náměstek hejtmana pro oblast investic Libor Lukáš.

Parkovací dům bude stát nedaleko krajské hygienické stanice, kde je dnes úrovňové parkoviště s malou kapacitou. Uvnitř budou místa pro pacienty a zaměstnance nemocnice, zanechat uvnitř vozidlo budou moci i návštěvníci zařízení. Projekt počítá i s výstavbou příjezdové a pěší komunikace, rekonstrukcí a přeložením vodovodu, plynovodu v místech dotčených stavbou a úpravou stávajícího horkovodu.