Mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem nebudou jezdit vlaky

Valašské Meziříčí (Vsetínsko) - Na cestující mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem pod Radhoštěm na Vsetínsku čeká dvoutýdenní železniční výluka. Kvůli opravám trati budou mezi oběma městy až do neděle 27. září vlaky nahrazeny autobusy. Důvodem je odstraňování následků, které na trati napáchaly červnové povodně.

Výluka mezi Rožnovem a Valašským Meziříčím začala v devět hodin dopoledne a skončí příští neděli v 18:30. Cestující jsou o náhradní dopravě a místech přistavení autobusů informování prostřednictvím staničního rozhlasu a informačních tabulí.

„Na vytypovaných místech bude nutné opravit železniční spodek i vršek, mostky a propustky,“ vyjmenoval ředitel Správy dopravní cesty Zlín Ladislav Kašpar.

Doprava na jednokolejné železniční trati mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem pod Radhoštěm krátce stála už během povodní a kromě ní vlaky nejezdily ani na několika dalších úsecích na Vsetínsku. Výrazné škody ale voda způsobila také na krajských silnicích. Strhla dva mosty, trhala a odplavovala krajnice silnic a podemílala okraje vozovek. Silničáři krátce poté následky vyčíslili na zhruba 30 milionů korun.