V Beskydech se ztratila houbařka, pátrání trvá tři dny

Jablunkov - Záchranáři horské služby společně s policií už třetí den pátrají v Beskydech po ztracené houbařce. Sedmdesátiletá žena se z hor v okolí Jablunkova na Frýdecko-Místecku nevrátila v neděli. Záchranáři nabádají všechny, kdo se do hor vydají sami, aby měli u sebe vždy nabitý mobil - pro případ, že by potřebovali pomoc.

Policisté horské záchranáře kontaktovali v neděli odpoledne. Až do večerních hodin lesy prohledávaly dvě desítky členů horské služby a další z řad policie a hasičů. „Až do tmy jsme postupně prohledávali terén, kde by se mohla žena pohybovat. K dispozici jsme měli i vrtulník s termovizí,“ uvedl šéf Horské služby Beskydy Radim Pavlica.

V pondělí pátrací akce pokračovala s ještě větší intenzitou. Celkem členitý horský terén prohledávala stovka lidí. „Ženu se nám stále nepodařilo najít. Po setmění jsme pak znovu pokračovali v pročesávání cest našimi vozidly pro případ, že by se dezorientované ženě podařilo vyjít z lesa na nějakou lesní komunikaci,“ vysvětlil. Pátrání pokračuje i dnes.