Počtvrté se hledá nejkrásnější nádraží

Praha – Již počtvrté začala anketa o nejkrásnější nádraží v republice. V první fázi soutěže mohou lidé navrhovat, které stanice v Česku se jim líbí nejvíce, později budou moci posílat hlasy některému z deseti finalistů. První část ankety potrvá do 15. května. Návrhy doprovozené fotografiemi je možné posílat na adresu společnosti Entente Florale, která spolu s Českými drahami anketu organizuje, nebo na e-mail nejkrasnejsinadrazi@cd.cz.

Lidé, kteří rádi jezdí vlakem, vybrali v posledních letech tři nejkrásnější nádraží – Ostroměř, Trutnov-hlavní nádraží a Zahrádky u České Lípy. Lidé ocenili především péči, kterou staniční personál své svěřenkyni věnuje – květiny v oknech nebo příjemnou čekárnu.

„Cílem soutěže je vyhledávat příjemná nádraží, dávat tak dobré příklady jiným a formou soutěže poděkovat těm, kteří se na jejich dobrém stavu podílejí,“ uvedl Pavel Bureš, vedoucí projektu Vlídná nádraží. Uznání veřejnosti sklízely v prvních třech ročnících především stanice na lokálkách a dalších tratích se slabším provozem. Ve finálových kolech se objevovaly kromě stanic Českých drah také nádraží ležící na úzkokolejkách Jindřichohradeckých místních drah.