Dva Poláci se při záchraně ženy utopili v Olši

Český Těšín (Karvinsko) - Dva Poláci se v pátek večer utopili v řece Olši na česko-polské hranici. Neštěstí se stalo nedaleko Českého Těšína na Karvinsku. Těla mužů ve věku 25 až 26 let hledali hasiči i policisté několik hodin na obou stranách hranice. Mluvčí hasičů Petr Kůdela konstatoval, že tělo jednoho pohřešovaného muže našli kolem páteční půlnoci, druhé dnes ráno.

Skupina Poláků podle Kůdely na polském břehu Olše pořádala v pátek večer grilování. Během sešlosti skočila do vody mladá žena, údajně pro mobilní telefon. „Za ní skočili tři muži. Jednomu z nich a ženě se podařilo dostat v pořádku na břeh. Dva muži ale v řece zůstali,“ řekl Kůdela. Polská policie celou záležitost řeší jako nešťastnou náhodu.

Telefonát Evy Lankočí (zdroj: ČT24)

Českotěšínští hasiči se o události dozvěděli okolo 21:30, břeh pak do 2:00 prohledávali dobrovolní i profesionální hasiči a také hlídky policie. „Pečlivě jsme prošli asi dvoukilometrový úsek. Prvního muže objevili kolem páteční půlnoci polští pátrači pod mostem Družby, který spojuje Český a polský Těšín,“ řekl Kůdela s tím, že tělo na břeh vytáhli hasiči z Českého Těšína. „Pak bylo pátrání přerušeno a pokračovalo až dnes ráno. Už za světla byl na polské straně za mostem spojujícím obec Chotěbuz a Polsko nalezen druhý utonulý. Toho vytahovali na břeh polští záchranáři,“ doplnil mluvčí.