Alstom odstranil problémy s brzdami, vlaky pro DB dodá se zpožděním

Mnichov – S mnohaměsíčním zpožděním získal výrobce vlaků Alstom schválení německého Spolkového drážního úřadu pro část svých souprav Coradia Continental. Jednotky, které chtěly Německé dráhy (DB) provozovat již od loňského prosince na regionálních spojích z Mnichova do Pasova a z Norimberku do Würzburgu, nyní má dopravce k dispozici. Postupně je bude nasazovat do provozu tak, aby k červnové změně jízdního řádu všechny jezdily, jak mají.

Drážní úřad nechtěl schválit elektrické jednotky Coradia Continental k provozu kvůli problémům s brzdovými válci. Série 24 souprav sice byla vyrobena včas, ale Alstom musel všechny vlaky upravit tak, aby vyhověly požadavkům úřadu.

První série souprav Coradia Continental (též známé jako Lirex 2), kterou problémy s brzdovými válci nepostihly, již jezdí na lince z Mnichova do Augsburku. I její dodávka ale měla zpoždění.

Jednotky Coradia Continental objednaly DB v třívozovém, čtyřvozovém a pětivozovém provedení. Cestovat jimi může 230 až 290 cestujících druhé i první třídy. Vlaky dosahují až 160kilometrové rychlosti.