ČD opět otevřou půjčovny kol

České Budějovice – Půjčit si kolo na některém z 30 nádraží bude opět možné od čtvrtka. Se začátkem velikonočních prázdnin otevřou České dráhy své půjčovny kol v místech zajímavých pro cykloturisty. Nejvíce jich bude tradičně v jižních Čechách, kde přibude i nová půjčovna ve Strakonicích. Cyklisté budou moci vypůjčená kola vrátit i v jiných stanicích, než je získají. Ve vybraných regionálních spojích bude možné kola z půjčoven přepravovat zdarma, zadarmo bude také jejich odložení v nádražní úschovně.

Všechny půjčovny ČD jsou vybaveny trekingovými a horskými koly. Pro cykloturisty je v jižních Čechách k dispozici přes 200 kol.

„S ohledem na zájem o půjčovny kol ČD v loňském roce, kdy jen na Moravě si kola půjčilo celkem 737 zájemců a v jižních Čechách dokonce vzrostl zájem nadšenců bicyklů na celkový počet 1 550 výpůjček, chceme i letos nabídnout tyto naše služby. Zájem o cykloturistiku v České republice prudce roste a České dráhy na poptávku reagují,“ uvedl ředitel odboru produktů a obchodu Aleš Ondrůj.

Před zapůjčením kola chtějí železničáři vidět dva platné osobní průkazy a skládá se vratná tisícikorunová záloha. Půjčovné potom činí v různých stanicích 150–250 korun za den, majitelé zákaznických karet Rail Plus mají slevu.