Nehoda pěti aut blokovala dálnici D1 u Mnichovic

Říčany - Nehoda pěti osobních aut dnes zastavila provoz na dálnici D1 na 17. kilometru ve směru na Prahu. Při nehodě byli zraněni tři lidé. Na místě zasahovali záchranáři i vrtulník. Kolem 9:30 policisté zprovoznili dva jízdní pruhy, později otevřeli celou dálnici. V místě se ráno vytvořila několikakilometrová kolona. Ta se nerozpustila ani před polednem, její příčinou ale už není nehoda, nýbrž nedaleké zúžení kvůli pracem ve středovém pásu.

Ze tří zraněných lidí byl jeden poraněn vážně. Vrtulník ho přepravil na traumacentrum motolské nemocnice. „Zasahující záchranáři u něj měli podezření na úraz břicha a hrudníku,“ uvedla mluvčí záchranky Tereza Janečková. Další dva lehce zranění byli převezeni do nemocnice v Říčanech.

Podle dálničního policisty se před 09:30 jezdilo v pravém a odstavném pruhu. Záchranáři jsou ale přesvědčeni o tom, že mohla být autostráda průjezdná podstatně dříve. „Že se nehoda likvidovala tak dlouho, za to mohou zejména neukáznění řidiči, kteří nechtěli nechat projet záchranku a hlavně odtahy,“ upozornil dálniční policista Miloš Čihák. Plně byl provoz obnoven po jedenácté hodině. Řidičům to ale příliš nepomohlo, o kousek dál směrem na Prahu totiž komplikuje provoz naplánovaná omezení jednoho pruhu.

Nehoda na D1 (zdroj: ČT24)

V době úplné uzavírky dálnice byly neprůjezdné také souběžné komunikace. Policie totiž doporučila sjet na 21. kilometru a pokračovat přes Mnichovice, Strančice a Říčany. Silnice však nedokázaly zvládnout nápor vozidel, která obvykle jezdí po dálnici.