V Pardubicích oprava mostu dopravu příliš neomezuje

Pardubice - V Pardubicích je od pátku kvůli rekonstrukci uzavřený v podjezdu železničního mostu jeden jízdní pruh a dopravu řídí až do příštího pondělí semafory. Uzavírka tam zatím dopravu příliš neomezuje, informoval o tom vedoucí odboru dopravy magistrátu Vladimír Bakajsa. Policisté na frekventovaném místě dopravní kolize nezaznamenali. Upozorňují však řidiče na to, že musejí počítat se zdržením.

„Až jsem se sám divil, očekával jsem, že tam budou fronty, průjezdnost je ale do několika minut. Řekl bych, že doprava je v Pardubicích o prázdninách docela klidná,“ řekl Bakajsa.

Pardubice podle Bakajsy nejsou až tak turisticky lákavým místem, aby obyvatele, kteří odjedou autem mimo město, nahradili ve stejném počtu motorizovaní rekreanti.

„Během prázdnin se koná v regionu řada akcí, které dopravu nárazově zvýší. Před týdnem se například konal festival České hrady, tento víkend pak u Bohdanče festival Let it Roll,“ uvedla policejní mluvčí Eva Maturová.

Druhý jízdní pruh stavebníci zúží od 3. do 20 srpna. Zcela jej uzavřou a opět dopravu budou řídit až do 30. srpna semafory. S omezením musejí počítat i cyklisté a chodci.